BUKU

CARA MUDAH MENGUASAI BAHASA ARAB AL QURAN

Cara Mudah Menguasai Bahasa Arab Al Quran – RM88

“Cara Mudah Menguasai Bahasa Arab AL QURAN” – Merupakan buku yang di karang dan disusun oleh Ustaz Rusdi Alias berdasarkan pengalaman beliau selama 13 tahun dalam memberi pendidikan bahasa arab Al Quran kepada masyarakat Melayu Nusantara.

Buku ini terdapat hanya 1 jilid sahaja yang meliputi semua peringkat daripada Peringkat Asas, Peringkat Lanjutan mahupun Peringkat Baca Kitab Tanpa Baris. Buku ini terdapat 450 muka surat dalam membincangkan mengenai bahasa arab berserta contoh yang terdapat didalam Al Quran.

Harga – RM10

 
 

Kunci Memahami Bahasa Arab Al Quran – RM75

Kunci Memahami Bahasa Arab Al Quran. Alhamdulillah setelah hampir 13 tahun Ustaz Rusdi Alias mengajar bahasa arab AL QURAN serta telah melalui beberapa fasa dalam memberi pendidikan ini kepada masyarkat, maka terlahirnya buku baru bagi peringkat asas yang lebih teratur dan tersusun. Buku ini amat sesuai bagi mereka yang baru nak menjinakkan diri didalam bahasa arab AL QURAN. Perbezaan daripada buku CARA MUDAH MENGUASAI BAHASA ARAB AL QURAN adalah buku induk bahasa arab AL QURAN. Mungkin bagi mereka yang baru mendalami bahasa arab AL QURAN agak sukar untuk merujuk buku berkenaan.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com